Wellmeals viikolle 25

Wellberries meal plan vk 14_16

Huh, heinäkuu se vaan lähestyy hetki hetkeltä – enää muutama viikko ennen kuin sekä Wellmeals että suuri osa suomalaisista karkaa kesälaitumille! Sitä ennen on kuitenkin paljon aikaa syödä hyvin ja ravitsevasti, ennen grillikauden starttaamista, haha!

Ensi viikko aloitellaan pehmeän sitruunaisella lämminsavulohi-fenkolikeitolla. Keitto syntyy helposti ja on sopivan kevyttä kesäruokaa. Viikkoa jatketaan ruokaisalla kvninoa-artisokkasalaatilla, joka saa pehmeän kastikkeen seurakseen. Annos sisältää paljon ravinteita sekä ruokaa myös suolistobakteereille, jotta saamme heidätkin viihtymään kesän kiireissä mukana!

Keskiviikon ateria koostuu herkullisesta katkarapu-lehtikaalipaistoksesta: paistos on ihana, valmistuu todella nopeasti ja syödään hyvää tekevien siementen kera. Torstain shakshukassa sen sijaan maistuvat tuoreet tomaatit, paprika ja lähi-idän mausteet, joista muodostuvan kastikkeen päällä kananmunat kypsyvät mehukkaiksi. Annos on maukas ja ihanan täyttävä.

Viikonloppu aloitellaan sesongin marinoidulla munakoisolla ja kesäkurpitsalla, jotka syödään paistetun broilerin kera – tämä annos valmistuu helposti myös grillissä, jos säät vaan suosivat ulkona herkuttelua.

Lauantain ja sunnuntain ruoka paistuu ja maustuu maukkaaksi uunissa tai grillissä, ja kätkee sisälleen paljon juureksia, sekä karitsan jauhelihaa. Tämän voi toki korvata naudan lihalla, jos niin haluaa. Superhelppoa, hyvää tekevää ja varmasti koko perheelle maistuvaa!

Ensi viikolla arkipäivät siis herkutellaan kasvis – sekä kalaruuilla, ja liharuuat säästetään viikonloppuun. Palvelu saakin paljon kiitosta kasvisruuistaan, ja reseptien ollessa pääosin myös täysin maidottomia, voi Wellmeals-palvelua ajatella myös ympäristötekona – etenkin jos ruokavalioon muuten päivittäin lihaa sekä maitotuotteita kuuluu.

Reseptiikan avulla on helppo vähentää päivittäistä lihan- ja maidonkulutusta, ja elää näin ekologisemmin.

Tervetuloa siis tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Ihanaa ja herkullista viikkoa – syödään ja voidaan hyvin!
Tuulia

Wellberries meal plan_vk 14_16_