Wellmeals menu viikolle 6

Wellberries meal plan vk 6_17 (2)

Ihanaa helmikuuta, ystävät! Päivät alkavat pikku hiljaa pidentyä, ja sen huomaa Wellmeals-reseptiikassakin: tuleva viikko yhdistelee lämmittävää sekä raikasta hauskalla tavalla.

Viikko aloitetaan hunajaisella broilerilla, mikä tarjoillaan seesamöljystä maukkautta saavan kaalisalaatin seurana. Valitse salaattiin sesongin kaaleista suosikkisi: keräkaalia, punakaalia tai vaikka savojinkaalia – nämä varastokasvikset ovat yhä herkullisia ja jatkavat sesonkiaan. Tiistaina puolestaan syödään herkullista lohifileetä, mikä paistuu meheväksi uunissa maukkaiden kurkuma-kukkakaalien vierellä. Nämä tarjoillaan raikkaan sitruunan seurana.

Keskiviikon ateria jatkaa samaa, vaivatonta linjaa: helppo ja maukas jauhelihakastike tarjoillaan ravinteikkaan lisukkeen seurana: lisuke syntyy maukkaan kvinoan ja parsakaalin sekoituksesta, ja on superterveellinen ja hyvää tekevä.

Torstain raakapastakastike syntyy pähkinöistä ja saa makua aurinkokuivatuista tomaateista – ohje, jonka perusteella olen kuullut yhden lihan nimeen vannovan miehen pohtivan vegaaniksi ryhtymistä! Kastike tarjoillaan raikkaan kesäkurpitsapastan kanssa.

Viikonloppu aloitellaan jauhelihapihveillä, raakapestolla ja uunikaalilla. Pihvit ja kaalin lohkot paahtuvat maukkaiksi uunissa, ja nautitaan ihanan raakapeston kanssa, joka valmistuu käden käänteessä blenderissä pihvien ja kaalien valmistuessa.

Lauantain ja sunnuntain ihana linssipata keitellään herkulliseksi ja pehmeäksi, ja saa seurakseen marokkolaisia makuja. Padan seurana syödään kvinoaa. Linssejä liotetaan yön yli, joten ruoka sopii hieman herkkävatsaisemmillekin henkilöille!

Viikko sisältää yli viisi kiloa kasviksia, kolme vegepäivää (vegaanipäiviä, itse asiassa), vaaleaa sekä punaista lihaa, yrttejä, ihania mausteita ja ravinteikkaita lisukkeita.

Tinyn puolella herkutellaan uunilohella kukkakaalipedillä, jauhelihapihveillä ja lehtikaalipestolla, sekä marokkolaisella linssipadalla.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia

Wellberries meal plan_vk 6_17