Wellmeals menu viikolle 50

Wellberries meal plan vk 14_16

Huh, joulu se vaan lähestyy hetki hetkeltä – enää muutama viikko ennen kuin olemme jouluherkkujen äärellä. Sitä ennen on kuitenkin paljon aikaa syödä hyvin ja ravitsevasti, vuoden pimeimpiin hetkiin jaksamista ja energiaa tuoden!

Ensi viikko aloitellaan pehmeän sitruunaisella lämminsavulohi-fenkolokeitolla. Keitto syntyy helposti ja lämmittää ihanasti pakkaspäivänä. Viikkoa jatketaan ruokaisalla kvninoa-artisokkasalaatilla, joka saa pehmeän kastikkeen seurakseen. Annos sisältää paljon ravinteita sekä ruokaa myös suolistobakteereille, jotta saamme heidätkin viihtymään matkassa mukana.

Keskiviikon ateria koostuu herkullisesta katkarapu-lehtikaalipaistoksesta: paistos on ihana, valmistuu todella nopeasti ja syödään hyvää tekevien siementen kera. Torstain shakshukassa sen sijaan maistuvat tuoreet tomaatit, paprika ja lähi-idän mausteet, joista muodostuvan kastikkeen päällä kananmunat kypsyvät mehukkaiksi. Annos on maukas, lämmittävä ja ihanan täyttävä.

Viikonloppu aloitellaan marinoidulla munakoisolla ja kesäkurpitsalla, jotka syödään paistetun broilerin kera. Kesäkurpitsa ja munakoiso eivät oikeastaan ole sesongissa juuri nyt, mutta poiketaan sesonkiajattelusta hieman, vaihtelua reseptiikkaan saadaksemme. Lauantain ja sunnuntain ruoka paistuu ja maustuu maukkaaksi uunissa, ja kätkee sisälleen paljon juureksia, sekä karitsan jauhelihaa. Tämän voi toki korvata naudan lihalla, jos niin haluaa.

Ensi viikolla arkipäivät siis herkutellaan kasvis – sekä kalaruuilla, ja liharuuat säästetään viikonloppuun. Palvelu saakin paljon kiitosta kasvisruuistaan, ja reseptien ollessa pääosin myös täysin maidottomia, voi Wellmeals-palvelua ajatella myös ympäristötekona – etenkin jos ruokavalioon muuten päivittäin lihaa sekä maitotuotteita kuuluu. Reseptiikan avulla on helppo vähentää päivittäistä lihan- ja maidonkulutusta, ja elää näin ekologisemmin.

Tervetuloa siis tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Ihanaa ja herkullista viikkoa – syödään ja voidaan hyvin!
xxx

Wellberries meal plan_vk 14_16_