Wellmeals menu viikolle 5

Wellberries meal plan vk 5_17

Tervetuloa Wellmealsin viikon viisi pariin, helmikuun ensimmäiselle viikolle! Päivä pitenee jo, ja sen huomaa, ja ensi viikko vietetään raikkaissa mutta lämmittävissä merkeissä myös keittiön puolella.

Viikko aloitellaan värikkäissä ja ravitsevissa merkeissä: sitruunainen uunilohi on ihanan makuinen, mehukas ja valmistuu superhelposti. Annos yhdistelee lämmintä ja tuoretta: lohen kanssa syödään salaattia, missä maistuu selleri ja omena.

Tiistain ruokana on arjen nopea pelastaja: mausteinen ja lämmin jauhelihakeitto, joka porisee herkulliseksi itsekseen hellalla – valmistuu helposti ja vaivatta.

Keskiviikon paahdetussa kukkakaalisalaatissa pääraaka-aineet paahtuvat herkullisiksi uunissa, ja saavat seurakseen raikkaita ja tuoreita raaka-aineita. Jos vuohenmaitotuotteet kuuluvat ruokavalioosi, voit syödä herkullisen ruuan fetajuuston kanssa, muuten lisää ateriaan hieman enemmän kuorittuja hampunsiemeniä, sekä oluthiivahiutaleita. Nämä ihanat ravintohiivahiutaleet ovat pullollaan B-vitamiineja, sinkkiä ja muita ravinteita – oiva lisä kenen tahansa ruokavalioon!

Torstain perinteiset lihapullat saavat seurakseen bataattiranskiksia, sekä kätevästi blenderissä valmistuvan tuoretomaattikastikkeen. Sekä pullat että ranskikset valmistuvat uunissa yhtä aikaa, joten aktiivista kokkailuaikaa ei tämäkään annos ihan kamalasti vaadi.

Viikonloppu aloitellaan broiler-kvinoakulholla, jossa maistuu chili, kurkuma sekä juustokumina, sesongin appelsiinin lisäksi. Kulho on täynnä herkullisia makuja sekä todella ravitseva.

Lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla vaaleaa kalaa, joka valmistuu helposti uunissa kaalipedillä, ja lainaa makumaailmansa Aasiasta. Kala muhii maistuvaksi kookoskermaisessa kastikkeessa tuoreen inkiväärin keskellä, mutta eipä hätää: jos et pidä kookoksesta, onnistuu ateria myös muissa kasvikermoissa hauduttamalla!

Kasviksia ensi viikolle kertyy yli viiden kilon verran. Monipuoliset proteiininlähteet, vegepäivä, kalapäivät, siemenet, yrtit ja mausteet takaavat, että viikko on herkullinen ja hyvää tekevä kokonaisuus!

Tinyn puolella herkutellaan uunilohella, nopealla mausteisella jauhelihakeitolla sekä broilerkvinoakulholla.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia

Wellberries meal plan_vk 5_17