Wellmeals menu viikolle 48

Wellberries meal plan vk 48_16

Tulevan viikon Wellmeals menu on jälleen tässä, olkaapa hyvä!

Viikon 48 aikana hyvästellään marraskuu ja toivotetaan joulukuun tervetulleeksi – onpa hassua, kuinka nopeasti marraskuukin on mennyt! Viikko aloitellaan värikkäällä ja maukkaalla salaatilla, joka saa makunsa bataateista ja artisokan sydämistä, sekä runsaasta rucolapedistä. Ruokaisuutta salaattiin tuo hirssi, ja sitruunainen öljykastike kruunaa kokonaisuuden – maukas, täyttävä vegesalaatti viikon alkuun!

Tiistain lohiruoka saa seurakseen pehmeäksi kastikkeessa paisteltuja punakaalisuikaleita, punakaali”pastaa” – tämä on ehdottomasti viikon lempireseptini! Punakaali”pasta” on mielenkiintoinen ja hauska tapa lisätä kasvisten saantia ruokavaliossaan, ja keksin sen melkein vahingossa – suosittelen testaamaan!

Keskiviikon lämmittävä keitto maistuu ihanasti inkivääriltä, ja saa värinsä maukkaista porkkanoista. Keitto tarjoillaan siemenien kanssa ja on helppoa, vaivatonta talviruokaa parhaimmillaan.

Viikon vaalea kalaruoka tehdään tällä kertaa pannulla. Kurkumaiset kalafileet tarjoillaan lämpimien kasvisten sekä kurkumaisen dipin kera – nam. Perjantain jauheliha-juuresvuoka sen sijaan muhii uunissa maukkaaksi hienonnetun timjamin kanssa, ja lämmittää ihanasti talvisena päivänä. Viikonloppua jatketaan uuniruokien parissa: broilerin koivet paistuvat mehukkaiksi uunissa (ostathan luomua, jos se vain on mahdollista!) yhdessä juuresten kanssa. Ateria nautitaan yrttisen siemenkastikkeen sekä hyvää tekevän hapankaalin seurana.

Kasviksia kuuden reseptin viikossa kertyy lähes kuuden kilon verran, ja viikko on jälleen täynnä hyvää tekeviä raaka-aineita: kasviksia ja juureksia, monipuolisesti proteiininlähteitä, yrttejä, mausteita sekä siemeniä. Vegepäiviä kertyy viikolle kaksi, samoin kuin kalapäiviä.

Tinyn puolella herkutellaan lohella, kermaisen pehmeällä bataattikeitolla sekä maukkaalla jauheliha-juuresvuualla.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana.

Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle! Herkullista uutta viikkoa!

Syödään ja voidaan hyvin, Tuulia xx

Wellberries meal plan_vk 10_16_