Wellmeals menu viikolle 36

Wellberries meal plan vk 36_16

Syyskuun ensimmäinen kokonainen viikko aloittaa syksyn, ja hieman syksyisemmissä merkeissä aletaan Wellmeals-reseptiikankin parissa liikkumaan!

Tällä viikolla muuten vietetään hävikkiviikkoa – onnittelut siis, jos olet valinnut Wellmealsin osaksi arkeasi: palvelu pyrkii minimoimaan ruokahävikkiä (ja heräteostoksia) kotitalous kerrallaan. Palvelun käyttäjänä ruokahävikkisi on hyvin todennäköisesti jotain ihan muuta kuin 20-30 kiloa vuodessa, mikä se Suomessa keskimäärin on!

Viikko 36 aloitellaan maukkaalla kasvissalaatilla, missä monien kasvisten lisäksi maistuu artisokka, lehtikaali ja mm. avokado, kurkuma-hirssin tuodessa ruokaisuutta salaattiin. Ihana, lämmin syyssalaatti aloittamaan viikkoa! Tiistaina ruokapöytään katetaan ihania palsternakkalettuja, jotka syntyvät nopeasti ja tarjoillaan ihanan punakaalilisukkeen kanssa.

Keskiviikon butterchicken lainaa täyteläisen makunsa Intiasta, ja tarjoillaan ravinteikkaan mutta kevyen kukkakaaliriisin seurana – täyteläinen ja pehmeä ateria viikon keskelle. Torstaina vuorossa on viikon keitto – tällä kertaa kalakeiton muodossa. Keitto saa pehmeyttä kasvikermasta ja runsaasti kasviksia tuomaan ruokaisuutta keittoon, yhdessä vaalean kalan kanssa.

Viikonloppuna herkutellaan valkosipuli-chili katkaravuilla, jotka tarjoillaan ravintekkaan kvinoa-parskaali”riisi” sekoituksen kanssa. Herkullisia makuja sekä hyvää tekeviä raaka-aineita – ihanaa. Lauantain ja sunnuntain ateria paistuu uunissa maukkaaksi ja meheväksi. Tarjolla on katsaus Englantiin, ja hyvinkin perinteinen Shepherd’s Pie päivitettynä versiona: tomaattinen karitsan jauhelihakastike saa seurakseen fenkolia ja ylleen ravitsevaa juuressosetta. Uuniruoka tarjoillaan tomaattisen avokadosalaatin seurana, ja maistuu ihanalta!

Tinyn puolella herkutellaan butterchicken – kastikkeella, maukkaalla kalakeitolla sekä palsternakkaletuilla.

Kuuden reseptin viikkoon kuuluu yli kuusi kiloa kasviksia (mahtavaa!), 2 vegepäivää, kalapäivä sekä monipuolisesti muita proteiininlähteitä. Yrttejä, siemeniä, ravinteikkaita viljoja ja kaikkea ihanaa ja maukasta!

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia xx

Wellberries meal plan_vk 36_16