Wellmeals menu viikolle 23

Wellberries meal plan vk 42_16

Viikon 42 kaksi herkullinen ja hyvää tekevä Wellmeals-menu olisi  tässä, olkaapa hyvä!

Viikon suunnitelma koostuu ihanista kasviksista: näitä on tarjolla lähes kuuden kilon verran – neljän hengen seitsemän päivän suunnitelmassa päivittäisestä kasvisten saantisuosituksesta onkin hoidettu jo yhdellä aterialla lähes 40%! Näiden lisäksi viikolta löytyy monipuolisia proteiininlähteitä, ravitsevia viljoja sekä ihania yrttejä ja siemeniä.

Vegepäiviä kertyy suunnitelmaan kolme – Wellmeals on todella helppo tapa syödä kasvispaitteisemmin!

Tuleva viikko aloitellaan ihanalla, nopeasti uunissa valmistuvalla frittatalla, josta löytyy jauhelihaa, parsakaalia, tomaattia ja vaikka mitä muuta ihanaa. Resepti on helppo, ja etenkin aktivinen työaika on minimissään – väitän, ettet hirveästi yli 10 minuuttia saa aktiiviseen toimintaan kulumaan!

Tiistaina herkutellaan maukkaalla ja kasviksia pursuvalla kasviskulholla, mihin paistetaan herkullisesti maustettua munakoisoa viereen. Samana päivänä keitetään kvinoa valmiiksi myös keskiviikon ateriaa varten, joten seuraavan päivän ruuanlaitto onkin hieman nopeampaa – kala valmistuu uunissa (tai grillissä!) muhien meheväksi, ja tarjoillaan herkullisen sienilisäkkeen kera.

Torstaina tarjolla on lämmin ja täyttävä kanasalaatti, missä kanan lisäksi maistuu pikaisesti paistetut kasvikset sekä kurkuma. Perjantain lihapullat paistivat meheviksi jälleen uunissa tai grillissä, ne saavat vierelleen värikkään juuresmuussin sekä herkullisen paprikakastikkeen. Ihana annos!

Viikonlopun linssipata on yksi suosikkiresepteistäni, ja sopii ympäri vuoden nautittavaksi vaikka pata onkin. Pata on täyttävä ja maistuu ihanalta. Linssien liottaminen tekee padasta hellempää vatsalle (ethän skippaa tätä osioita!) ja padassa maistuvat lämpöiset mausteet – pata on suorastaan lohturuokaa ja saa varmasti paatuneimmankin lihansyöjän tyytyväiseksi.

Tinyn puolella herkutellaan kasviskulholla ja munakoisolla, uunikalalla ja paistetuilla sienillä sekä lihapullien, juuresmuussin ja paprikakastikkeen avulla.

Eikö kuulostakin hyvältä?

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia 

Wellberries meal plan_vk 42_16