Wellmeals menu viikolle 2

Wellberries meal plan vk 2_17Vihdoin täällä etelässäkin alkaa näyttää talviselta, ja tuleville päiville onkin luvattu lunta ja purevaa pakkasta! Nyt on hyvä aika syödä hyvin ja ravitsevasti, sekä pysyä lämpimänä.

Ensi viikon Wellmeals-ateriasuunnitelmaan kuuluu yli viisi kiloa ihania, raikkaita ja värikkäitä kasviksia: parsakaalia, bataattia, avokadoja, lehtikaalia, palsternakkaa, kaalia ja kukkakaalia. Lohta, rapeita mantelikalapuikkoja, vegepäiviä, vaaleaa sekä punaista lihaa, sekä siemeniä, yrttejä ja antioksidanttisia mausteita!

Viikko aloitellaan maukkaalla lämminsavulohikvinoalla, jossa lohen seurana maistuu herkulliset kasvikset sekä ruokaisa kvinoa. Ateria valmistuu nopeasti ja sekä täyttää että ravitsee ihanasti.

Tiistain lehtikaalikaalisalaatti on ruokaisa salaatti, jossa sekoitellaan raakoja sekä kypsennettyjä raaka-aineita: avokadoa, kvinoaa, juureksia ja siemeniä. Keskiviikon (luomu)broileri tarjoillaan raikkaan parsakaaliriisin sekä ihanan avokadokastikkeen seurana – jälleen kerran helppoa, ravitsevaa ja herkullista arkiruokaa!

Viikkoa jatketaan helpon keiton merkeissä: lempeän tulinen sesongin bataattikeitto valmistuu nopeasti ja on arkiruokien ykkösiä. Keitto saa ruokaisuutta siemenistä ja pehmeyttä kookoskermasta, tai kaura fraichesta.

Perjantain kalapuikot tehdään tietenkin itse, ja sen kyllä maistaa – kyseessä on yksi kiitellyimmistä resepteistäni! Kalapuikot tarjoillaan pehmeän maidottoman dipin sekä kukkakaalimuussin seurana. Hieman päivitetty versio perinteisistä kalapuikoista, siis. (Mutta varokaahan kurkumaa, jos ette ole tottuneet käsittelemään sitä: se värjää keittiötekstiilit ynnä muut todella tehokkaasti!)

Viikonlopun saapuessa pöytään katetaan jauheliha-kaalikulhot hirssillä, jotka saavat kivaa twistiä limen mehusta. Kulhoissa kaalin, jauhelihan ja limen seurana maistuu inkivääri sekä pehmeä hirssi.

Tinyn puolella herkutellaan broilerilla, parsakaaliriisillä sekä avokadokastikkeella, lempeän tulisella bataatikeitolla sekä jauheliha-hirssikulholla.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla.  Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia

Wellberries meal plan_vk 2_17