Wellmeals menu viikolle 16

Wellberries meal plan vk 16_16 (1)

Parsakausi on alkanut, ja saamme taas nauttia tuoreesta tankoparsasta muutaman kuukauden ajan.

Viikko aloitellaankin uunilohella, joka saa ylleen sitruunaisen kookoskastikkeen ja seurakseen ihanaa parsaa. Tiistain paistetun broilerin kanssa syödään herkullista palsternakka-herkkusienilisuketta ja tuoretta persiljaa. Keskiviikon pehmeä keitto valmistuu nopeasti: se tehdään sesongin kukkakaalista, ja tarjoillaan siementen sekä seesamöljyn kanssa. Viikkoa jatketaan maukkaalla kapriskalalla, joka tarjoillaan kasvis-hirssilisukkeen kanssa.

Viikonloppu aloitellaan ihanilla täytetyillä munakoisoilla. Täyte syntyy mm. punaisista linsseistä, paprikasta ja tomaatista, ja maustetaan herkullisesti. Linssit liotetaan yön yli sulavuuden parantamiseksi, ja herkut viimeistellään kovalla vuohenjuustolla – maidottomat korvaavat tämän ravinteikkailla oluthiivahiutaleilla. Munakoisot tarjoillaan lantturaasteen kanssa, ja muhivat maistuviksi uunissa. Lauantain ja sunnuntain ruokana on kvinoalaatikko, joka on ravinteikkaampi versio perinteisestä makaronilaatikosta. Laatikko saa makua oliiveista, ja laatikkoon löytää tiensä myös torstain reseptistä ylijääneet kaprikset.

Suunnitelma sisältää yli viisi kiloa kasviksia, monipuolisesti proteiininlähteitä, ja mm. kaksi kasvis – sekä kalapäivää. Reseptit ovat helppoja, maistuvia ja hyvää tekeviä!

Tinyn puolella herkutellaan kermaisella lohella ja raikkaalla tankoparsalla, broilerpaistoksella sekä linssitäytteisillä munakoisoilla.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin!
Tuulia

Wellberries meal plan_vk 16_16