Wellmeals menu viikolle 14

Wellberries meal plan vk 7_16

Jälleen on aika julkaista tulevan viikon menu, joka edeltäjiensä lailla on on maukas kokonaisuus monipuolisia kasviksia, proteiininlähteitä, herkullisia makuja, yrttejä ja siemeniä.

Viikko tarjoilee ravinteita monella tapaa, ja se aloitellaan helpolla ja nopealla kahden kaalin jauhelihakeitolla. Keitto syntyy helposti ja on maukas tapa aloittaa uusi viikko!

Tiistaina syödään kesäkurpitsapastaa artisokkakastikkeella – mikä ihana vegaaniannos täynnä makua ja hyvää tekeviä kasviksia. Keskiviikon broiler-parsakaali stir fry syntyy nopeasti paistellen pannulla, ja yhdistelee monia ihania raaka-aineita herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Torstain maukas juurisellerikeitto tarjoillaan itse tehdyn mantelikerman kanssa, joka tuo keittoon ihanaa pehmeyttä.

Viikonloppu aloitetaan nopealla ja helpolla jauheliha-punakaalipaistoksella, joka syödään käden käänteessä valmistuvan puolukkapyreen kanssa – pyree on juuri sopivan makeaa ja hapanta, ja täydellinen lisä pikaiselle jauhelihapaistokselle.

Viikonlopun ateria syntyy terveellisesti vaaleasta kalasta, oliiveista ja tomaattikastikkeesta. Kalapata tarjoillaan kukkakaali-palsternakkamuussin kanssa, ja maistuu varmasti koko perheelle.

Tinyn puolella viikko aloitetaan kahden kaalin keitolla, ja jatketaan herkullisella broiler stir fryllä. Tinyn loppuviikon ateria on tomaattinen kalapata, ihanan muussin kera.

Kasviksia ensi viikon laajemmassa suunnitelmassa kertyy n. kuuden kilon verran: suunnitelmaan kuuluu muun muassa runsaasti hyvää tekeviä (ja edullisia) kaaleja, juureksia ja yrttejä. Artisokkakastike raakapastalle maustetaan olut/ravintohiivahiutaleilla juustoisen makuiseksi (ja saadaan samalla kunnon annos B-ryhmän vitamiineja), muut raaka-aineet löydät varmastikin lähikaupastasi. Mikäli oluthiivahiutaleita ei ole saatavilla, ja käytät maitotuotteita, voit korvata hiutaleet esimerkiksi fetajuustolla.

Ihanaa aitoa, maukasta, oikeaa ruokaa ja alusta saakka itse valmistettua!

Kaikki reseptit, kuten aina, ovat luontaisesti gluteenittomia ja mahdollista valmistaa täysin maidottomasti. Mikäli haluat mukaan tyytyväisten ateriasuunnitelmien tilaajien joukkoon jo ensi viikolle, teethän tilauksesi ennen perjantaita, kiitos.

Seuraavan viikon reseptiikka ja ostoslista toimitetaan sähköposteihin aina perjantaisin, ennen klo 12. Näin voit tehdä seuraavan viikon kauppareissusi vaikka viikonlopun aikana.

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia

Wellberries meal plan_vk 7_16