Wellmeals menu viikolle 12

Wellberries meal plan vk 12_16

Tulevan pääsiäisviikon Wellmeals-menu olisi tässä, olkaapa hyvät!

Tarjolla on runsaasti eri kasviksia (yhteensä yli kuuden kilon verran!), sekä vaaleaa että rasvaisempaa kalaa, katkarapuja sekä maukasta ja mureaa karitsan paahtopaistia. Suunnitelmaan kuuluu lisäksi ravitsevaa kvinoaa, siemeniä ja paljon eri yrttejä. Kevät alkaa olemaan jo pitkällä, ja sen huomaa onneksi jo säästäkin. Ruokavalioon kannattaa aina kiinnittää huomiota, mutta etenkin keväällä ruokavalioon on ihana lisätä mahdollisimman paljon raikkaita ja kevyitä makuja – mutta pääsiäiseen vielä toki kuuluu karitsan tai lampaan paistit ja padat!

Viikko aloitellaan pikaisesti valmistuvalla lohella sekä yhdellä ikisuosikeistani: parsakaaliriisillä. Parsakaaliriisin voi lämmittää pikaisesti pannulla, mutta meidän keittiössämme se maistuu yhtä hyvin kypsentämättömänä, kunhan on hyvin maustettu. Viikko jatkuu kasvispainotteisesti helpolla ja maukkaalla kasvissosekeitolla, mihin kuoritut hampunsiemenet tuo ruokaisuutta. Keskiviikon helppo kalacurry saa makunsa tomaatista ja  limestä, ja tarjoillaan kvinoa-kukkakaali”riisin” sekä korianterin kera – nam! Torstain päivällinen syntyy mantelijauhosta valmistuvista pinaattiletuista sekä ihanasta puolukka-banaanisurvoksesta.

Ja sitten onkin jo pääsiäisen vuoro! Perjantaina katkarapu-kukkakaalitaboulleh kelpaa kevyemmäksi päivälliseksi sellaisenaan, mutta sopii myös hyvin pääsiäspöytään muiden pääsiäisherkkujen seuraksi. Lauantaina tehtävä karitsapata on tietenkin luonnollinen valinta pääsiäiseen. Liha muhii pehmeäksi ja mureaksi tomaattipyreestä valmistuvassa kastikkeessa, yhdessä rosmariinin, timjamin ja juurisellerin kanssa.

Juuri nyt muuten kaupoista saa vihanneksista ehkä kauneinta: romanesco-kukkakaalia. Pääsiäisen karitsapata tarjoillaankin sen kanssa.

Tinyn puolella listalla on pinaattilettuja, maukasta kalacurryä sekä ihanaa karitsapataa.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Ihanaa ja herkullista viikkoa . syödään ja voidaan hyvin!
xxx

Wellberries meal plan_vk 12_16