Wellmeals menu viikolle 11

Wellberries meal plan vk 11_17

Tervetuloa Wellmealsin viikon 11 pariin! Kevät ja maaliskuu etenevät kovaa vauhtia, mutta purevan tuulen takia lämmittävät keitot ja uuniruuat maistuvat vielä erityisen hyvältä. :)

Viikko aloitellaan lämmittävällä, mausteisella jauhelihakeitolla, missä maistuvat maukkaat juurekset, tomaatti ja ihanat mausteet – täydellinen ruoka lopputalven viimoista selviytymiseen!

Tiistaina vietetään jokaviikkoista kalapäivää, ja tällä kertaa tiedossa on uunissa valmistuva, superherkullinen illallinen: uunilohta sekä herkullisia bataattiviipaleita, tarjoiltuna maukkaan helposti valmistuvan raakapeston kanssa. Ihana ateria alkuviikkoon.

Keskiviikon kasviskeittona on herkullista juureskeittoa kuminalla ja linsseillä – keitto valmistuu hetkessä,  on ihanan täyttävä ja pursuaa ravinteita. Torstain helpossa kasvisgratiinissa maistuvat kukkakaali ja muut juurekset, vuohenjuusto (tai ravintohiivahiutaleet ja siemenet maidottomaan ruokavalioon), jotka yhdessä kananmunien kanssa tuovat ruokaisuutta vegepäivään.

Perjantaina, viikon kolmantena vegepäivänä, herkutellaan pitkästä aikaa pizzalla, viljattomalla sellaisella. Pohja on kuitupitoinen ja täyttävä, ja pizzan täytteistä mainittakoon ihana artisokka, kaprikset ja pinjansiemenet – on ihanaa!

Viikonlopuksi lähdetään makumatkalle Marokkoon, uunibroilerin ja kurkumaisen hirssin siivittämänä. Ostathan luomubroileria, mikäli se on mitenkään mahdollista! Ateria muhii meheväksi uunissa, ja hirssi saa päälleen granaatinomenan siemeniä – niitä kun nykyään saa pakasteenakin! Tarvittaessa granaattiomenan voi toki korvata muulla hedelmällä, mitä kauppasi valikoimista löytyy.

Viikko on pullollaan ihania, luontaisesti gluteenittomia ja halutessa täysin maidottomia reseptejä. Kasviksia tulevalle viikolle tulee kertymään lähes viiden ja puolen kilon verran! Ateriasuunnitelmassa on kolme vegepäivää, kalapäivä, vaaleaa lihaa ja punaista lihaa ainoastaan yhtenä päivänä. Herkullisia, hyvää tekeviä mausteita, ravitsevia raaka-aineita, yrttejä, ja mitä vielä – ihana viikko tiedossa.

Tinyn puolella herkutellaan mausteisella ja nopealla jauhelihakeitolla, kukkakaaligratiinilla sekä uunibroilerilla.

Tervetuloa tyytyväisten tilaajien joukkoon – lue lisää palvelusta TÄÄLTÄ. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi perjantaiaamun klo 9 mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia 

Wellberries meal plan_vk 38_16