Wellmeals menu viikolle 10

Wellberries meal plan vk 37_16

Tervetuloa Wellmealsin viikon 10 pariin. Kevät lähestyy jo kovaa vauhtia, eikä sitä voi olla huomaamatta pitenevistä päivistä – ihanaa!

Maaliskuun ensimmäisen kokonaisen viikon menun(kin) pääosaa esittävät raikkaat ja maukkaat kasvikset, herkulliset lisäkkeet, ravitsevat viljat, monipuoliset proteiininlähteet sekä tietenkin yrtit, siemenet ja hyvää tekevät mausteet. Reseptit ovat tietenkin gluteenittomia, kuten aina, sekä halutessa täysin maidottomia.

Kasviksia ensi viikolle kertyy reilusti yli viiden kilon verran. Vegepäiviä on kaksi, jonka lisäksi viikkoon kuuluu yksi kalapäivä, jolloin tarjolla on vaaleaa kalaa. Viikolla kokkaillaan herkkuja myös jauhelihasta, naudan paistista sekä broilerista – ostathan lihat aina luomuna, kun se vaan on mahdollista!

Viikko aloitellaan ihanalla kvinoa-kaalikulholla, joka pursuaa väriä sekä ihania makuja. Tiistain porkkana-korianterikeitto valmistuu hetkessä ja on helppo mutta maukas arkiruoka. Keskiviikon thai ”wrapit” syntyvät salaatista, ja täytteenä maistuvat kasvikset, pinaatti sekä jauheliha, ihanan kastikkeen kanssa – herkullista!

Torstaina vietetään kalapäivää, ja pöytään katetaan vaaleaa kalaa sekä juuresmuussia. Kala saa seurakseen herkullisen, yrttisen kastikkeen, ja muhii uunissa meheväksi.

Viikonloppu aloitellaan supernopealla, maukkaalla ja aavistuksen tulisella riisinuudelikeitolla, missä tomaatin ja porkkanan lisäksi maistuu lehtipersilja, herkulliset mausteet sekä naudanpaisti. Lauantain ja sunnuntain ateriana on tarjolla ihanan pehmeää kanakastiketta, joka saa makua ja väriä ihanasta, huipputerveellisestä kurkumasta. Kastike tarjoillaan parsakaalipyreen sekä hyvää tekevän tuoreen hapankaalin seurana – nam!

Tinyn puolella herkutellaan porkkana-korianterikeitolla, thai-jauheliha salaattiwrapeilla sekä persiljaisella vaalealla uunikalalla. Herkullisia hetkiä luvassa siis myös suppeamman Wellmeals-suunnitelman tilaajille.

Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi perjantaina klo 9 mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia 

Wellberries meal plan_vk 37_16