Wellmeals menu viikolle 13

Wellberries meal plan vk 40_16

Viikon 12 Wellmeals-menu olisi tässä, olkaapa hyvä!

Tuloillaan on jälleen todella maukas viikko, joka pursuilee kasviksia, yrttejä, hyvää tekeviä ja ihania mausteita, edullisia juureksia, ja monipuolisia proteiininlähteitä. Vegepäiviä on vanhaan tuttuun tapaan kaksi, kalaakin tarjolla kahdessa muodossa.

Viikko aloitellaan parsakaalilla (voit käyttää myös ruusukaalia, jos satut sitä löytämään), joka pääsee tällä kertaa rapeaksi ja maukkaaksi paistettuna ruokaisan salaatin pääraaka-aineeksi. Tiistain limelohi paistuu meheväksi uunissa, ja saa seurakseen paahdettua kurkumaista kukkakaalia granaattiomenan siemenillä. Nämä siemenet voi toki jättää poiskin, mutta jos granaattiomenia löydät (siemeniä saa nykyään pakkasestakin), ota ne ihmeessä mukaan reseptiin – ne nostavat jälleen aterian ravintoarvoja ihanasti (sekä makua, tietenkin!).

Keskiviikon mausteinen juuresvuoka on lähes arkiruokien aatelia: kaikki valmistuu uunissa ja ruoka on niin hyvää: tätä reseptiä teen todella usein! Kyseessä on arkieni perusruoka, jota voi tuunata loputtomiin omien mieltymysten ja sesonkien mukaan -voin melkein luvata, että tulet pitämään siitä!  Torstaina on jälleen kalapäivä, vaalean kalan muodossa. Pehmeä kalakeitto ei vaadi sekään kovin suuria ponnisteluja keittiössä, ja tällä kertaa kala saa seurakseen mm. pinaattia ja fenkolia – ei ihan perinteinen kalakeitto!

Viikonlopun aloittaa herkulliseksi paistettava broiler, joka saa seurakseen ihanaa, tomaattista avokadokastiketta. Nämä herkutellaan raikkaan kesäkurpitsapastan kanssa, joka täyttää vatsan ihanasti mutta ei varmasti väsytä tai turvota. Lauantain ja sunnuntain aterioilla on tarjolla ihania yrttisiä murekepihvejä karitsasta tai muusta valitsemastasi jauhelihasta. Pihvit ovat herkullisia, ja maistuvat ravinteikkaan kvinoan sekä maukkaan yrttikastikkeen kanssa – ihana yhdistelmä!

Tinyn puolella herkutellaan limelohella, arjen pelastavalla juuresvuualla sekä yrttimurekepihveillä.

Monipuolinen, herkullinen, raikas ja värikäs viikko on rantautumassa Wellmeals-tilaajien keittiöihin – herkullisia ja hyvää tekeviä ruokia! Ateriat ovat luontaisesti gluteenittomia, ja ne ovat tietenkin mahdollista valmistaa ilman maitotuotteita – myös ympäristö kiittää.

Kuulostaako hyvältä? Tervetuloa tyytyväisten Wellmeals-tilaajien joukkoon – heidän kokemuksistaan voit lukea enemmän ”palautteita”-osiossa pääsivulla. Reseptiikka ja tuoteryhmittäin järjestetty ostoslista toimitetaan sähköpostiisi aina perjantaisin, ennen klo 12 – näin voit tehdä tulevan viikon ostostarpeet vaikka jo viikonlopun aikana. Teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, mikäli haluat mukaan jo ensi viikolle!

Syödään ja voidaan hyvin,
Tuulia 

Wellberries meal plan_vk 40_16